تکذیب پرداخت تسهیلات بانکی به ۹هزار تولیدکننده از سوی فعالان بخش تولید و ارائه آمارهای متناقض از سوی مسئولان شبهه آمارسازی وزارت صنعت در پرداخت تسهیلات ۱۶هزار میلیاردی را ایجاد کرده که وزارت صنعت برای رفع شبهه باید لیست دریافت کنندگان را منتشر کند.

به گزارش مشرق، تشدید رکود در سال گذشته دولت را مجاب کرد سیاست‌های جدیدی برای ایجاد رونق در بخش تولید به مرحله اجرا بگذارد، بر همین اساس مصوب شد، برای رفع مشکلات واحدهای تولیدی تا نیمه اول امسال 16هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی به 7500 واحد تولیدی نیمه‌تعطیل اختصاص یابد. اما از همان روزهای نخست اعلام طرح جدید دولت، سیستم بانکی بهانه گرفت که سرمایه‌ای برای پرداخت این تسهیلات ندارد و این طرح از همان ابتدا با چالش‌های جدی روبه‌رو شد، تا اینکه در نهایت دولت تأمین اعتبار این تسهیلات را رأساً به‌عهده گرفت اما با وجود این، سدهای سیستم بانکی برای تولیدکنندگان باعث شد امکان دریافت این تسهیلات برای واحدهای تولیدی به‌سختی فراهم شود.

همزمان با آغاز روند ثبت نام‌ها، تعداد تولیدکنندگان متقاضی دریافت این تسهیلات در استان‌های مختلف هر روز در حال افزایش بود اما تا به امروز  تعداد معدودی از واحدها شرایط دریافت این تسهیلات را داشته و اکثریت قادر به دریافت آن نشدند.

محمدرضا مرتضوی رئیس خانه صنعت و معدن استان تهران در این باره می‌گوید: حدود 2 هزار و 864 واحد تولیدی استان تهران برای دریافت تسهیلات 16هزار میلیاردی ثبت نام کرده‌اند که از مجموع این درخواست‌ها هزار و 417 پرونده در کارگروه رفع موانع تولید استان بررسی و 221 پرونده برای دریافت تسهیلات به بانک معرفی شده‌اند.

وی با بیان اینکه تاکنون تنها 197 واحد تولیدی در استان تهران این تسهیلات را دریافت کرده‌اند، افزود: پرداخت تسهیلات به واحدهای تولیدی فقط آنها را نگه داشته و کار خاصی برای رفع مشکلات اساسی آنها نمی‌کند. امروزه همچنان رکود بازار را فرا گرفته و به همین دلیل واحدهای تولیدی هم در رکودند.

سهل‌آبادی رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران نیز در همین ارتباط گفته است: "در استان اصفهان 4 هزار واحد تولیدی برای دریافت تسهیلات جدید بنگاه‌های زودبازده ثبت نام کرده‌اند که از این تعداد 900 واحد تولیدی به بانک‌ها معرفی شدند و در حال حاضر حدود 30 واحد توانسته‌اند تسهیلات جدید را دریافت کنند. به‌صورت کلی وضعیت استان‌های مختلف هم همانند اصفهان است".

وی با اشاره به اینکه 6 ماه از سال گذشته است اما با وجود تمام صحبت‌ها بخش تولید شاهد تصمیمات اثرگذاری برای رفع مشکلات نیست، اظهار داشت: همچنان سیستم بانکی با کمبود منابع روبه‌رو است و همین امر روند پرداخت تسهیلات را به واحدهای تولیدی با کندی همراه می‌کند.

رئیس خانه صنعت و معدن ایران اضافه کرد: به‌خلاف تمام ادعاها، سیستم بانکی شروط متعددی را برای پرداخت تسهیلات جلوی پای واحدهای تولیدی می‌گذارد که همین امر باعث شده واحدهای کمتری امکان دریافت تسهیلات جدید را داشته باشند.

فولادگر نماینده مجلس دهم شورای اسلامی هم با بیان اینکه فعال کردن بنگاه‌های کوچک و متوسط مهمترین راه خروج از رکود  است، گفت: دولت در این باره اقداماتی را آغاز کرده است اما هنوز 16هزار میلیارد تومانی که قرار بود به تولید اختصاص یابد به این بخش تزریق نشده است.

این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به اینکه هنوز دولت آماری از میزان تسهیلات پرداختی به بنگاه‌های کوچک و متوسط در قالب منابع 16هزار میلیاردی به مجلس ارائه نکرده است، اظهار داشت: این موضوع به‌زودی در کمیسیون صنایع و اقتصادی مجلس در دستور کار قرار گرفته و دولت باید جزئیات تسهیلات پرداختی به واحدهای تولیدی را به نمایندگان مجلس اعلام کند.

علی‌رغم صحبت‌های تولیدکنندگان در استان‌های مختلف که از پرداخت نشدن این تسهیلات به عمده واحدهای تولیدی خبر می‌دهند، طاهایی سخنگوی وزارت صنعت اوایل مهرماه با اشاره به اینکه براساس توافق به عمل آمده میان بانک مرکزی و وزارت صنعت تاکنون 4 هزار و 300 واحد تولیدی در قالب تسهیلات 16هزار میلیاردی منابع مورد نیاز خود را دریافت کرده‌اند گفته بود: علاوه بر این سیستم بانکی هم براساس ضوابط طرح رونق به حدود 5 هزار و 561 واحد تولیدی تسهیلات پرداخت کرده است.

سخنگوی وزارت صنعت با بیان اینکه مهلت ثبت نام واحدهای تولیدی برای دریافت تسهیلات 16هزار میلیاردی دولت تا آخر شهریورماه بود، گفت: در مجموع تا سوم مهرماه امسال 9 هزار و 894 واحد تولیدی از سیستم بانکی تسهیلات دریافت کرده‌اند.

البته طاهایی در مورد اعلام جزئیات اسامی واحدهای تولیدی که این تسهیلات را دریافت کرده‌اند، گفته بود: برخی امکان ثبت نام پیدا کرده و هنوز به مرحله دریافت تسهیلات نرسیده و پرونده آنها در کارگروه‌های استانی است، به‌محض تکمیل و پرداخت تسهیلات ظرف 15 روز آینده اسامی اعلام می‌شود.

در حال حاضر با گذشت بیش از 20 روز از اظهارات سخنگوی وزارت صنعت، هنوز هیچ لیستی از اسامی تولیدکنندگانی که موفق به دریافت تسهیلات جدید دولت شده‌اند منتشر نشده و وزارت صنعت فقط به اعلام تعداد واحدهای تولیدی تسهیلات گرفته اکتفاء کرده، اطلاعات دیگری را اعلام نمی‌کند.

در آمار جدید دیگر هم ایزدی مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرهای صنعتی گفته که 57 هزار و 298 نفر برای استفاده از طرح تسهیلات 16هزار میلیارد تومانی نام‌نویسی کرده‌اند که بیش از 5530 واحد به بانک‌ها معرفی شدند و 4230 میلیارد تومان تسهیلات دریافت کردند.

در حالی فعالان بخش تولید آمارهای مسئولان وزارت صنعت را از اساس رد می‌کنند و دولتمردان هم آمارهای متناقضی از شمار دریافت کنندگان این تسهیلات ارائه می‌دهند که خودداری وزارت صنعت از انتشار لیست تولیدکنندگانی که موفق به دریافت این تسهیلات شدند، شبهات مربوط به صحت آمار دولت را بیشتر می‌کند.

برخی تحلیلگران هم معتقدند، از آنجایی که بخش عمده تولیدکنندگان این تسهیلات را دریافت نکردند، انتشار لیست بعید است و دولت این آمار را هم همانند دیگر آمارها محرمانه باقی خواهد گذاشت.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس